Budapest tömegközlekedési cége, a BKV az utóbbi hónapokban, években egyre több botrány forrása volt.  Valószínűleg ebben közrejátszik az ország helyzete, a pénzhiány, de ezek a dolgok sem lehetnek mentségek mindenre. Az országban uralkodó korrupció, "kleptománia", kóros nagyra-, és meggazdagodásra vágyás, az esztelen pénzbefektetésekre való hajlam mind-mind rányomták a bélyegüket a cégre is. Egyre inkább úgy tűnik, hogy nem csak a fejesek akarnak hasznot húzni a munkahelyükből, hanem az alacsonyabb beosztású alkalmazottak is, így az ellenőrök is. De mivel a magyarok nagyjából tisztában vannak a jogaikkal, a "kallerok" más préda után kellett, hogy nézzenek, hogy potyaforintokat - potyaezreseket - tudjanak szerezni.

Nem újkeletű a hír, de én még mindig a hatása alatt vagyok kicsit. Igazából nem is nagyon volt időm megállni mellette és elgondolkodni rajta az elmúlt napokban. Tudomásul vettem, hogy megtörtént, de a sok tennivaló miatt szinte el is felejtettem az egészet. Persze itt, leghátul megmaradt, és el is határoztam, hogy írni is fogok róla, mert ez nem csak egy egyszerű tény, amit meghallunk és mindennemű megbotránkozás nélkül konstatálunk.

Dióhéjban:

Előállított négy BKV-ellenőrt a Budapesti Rendőr-főkapitányság szombaton - erősítette meg az MTI-nek az RTL Klub Híradójának információját a rendőrség sajtóügyeletese.


Papp Judit közlése szerint a Gellért térről előállítottak közül egy ember ellen vesztegetés miatt eljárást indítottak, a másik hárommal kapcsolatban pedig azt mondta: "szerepük tisztázás alatt van". Arról további részleteket a sajtóügyeletes nem közölt, hogy pontosan mi volt az oka az előállításoknak.

Az RTL Klub Híradója szerint az ellenőrök "saját zsebre dolgoztak, főleg külföldieket csaptak be".

Nálam az utolsó mondat vágta ki a biztosítékot, és annak is leginkább a második része. Mert az, hogy saját zsebre dolgoznak, még "hagyján", de az, hogy mindezt külföldiekkel teszik, már több, mint elszomortó és felháborító. Ahelyett, hogy mi is tisztelettel honorálnánk, hogy a pénzüket a mi országunk javára költik el a mi városainkban, inkább meglopjuk őket. Korábban lehetett hallani olyan taxisofőrökről, akik az eredeti összeg helyett, ami az adott távolságra való elszállításért járt volna nekik, csillagászati összegeket állapítottak meg, és kértek el a külföldiektől. Ezenkívül ott vannak az éttermi "lehúzások" is, valamint a hamis összeg kifizetésének megtagadása miatti fenyegetések, attrocitások, amiket a vendégeknek mind-mind el kell tűrniük. A tömegközlekedési eszözökön "dolgozó" zsebtolvajokról már nem is beszélve!

Korábban naivan azt gondoltam, hogy akin ilyen karszalag van, az törvénytisztelő ember, hiszen a munkája is az, hogy azokat büntesse, akik megszegik a tömegközlekedés  egyes szabályait. De logikusan is következtethettem volna már akkor is, hiszen ha a rendőrök korruptak, akkor a BKV-ellenőrök, miben különböznek tőlük? Úgy tűnik, mindegyikük csak ember és ehhez mérten mindegyikükben megvan ugyanaz a gyarlóság.

Ha megkérdeznénk egy ellenőrt, hogy ugyan miért teszi ezt, miért zsákmányolja ki a szerencsétlen tursitákat, valószínűleg azt mondaná, hogy azért, mert nem tud megélni a fizetéséből. Valószínűleg nem hazudna ezzel olyan nagyot. De ha valóban ez a probléma, akkor ez megint egy ördögi kör. Ilyenből Magyarországon van elég, sajnos. Az ellenőr - és az összes többi külföldieken élősködő - azt gondolja, hogy "úgyis a turista húzta a rövidebbet, mert én vettem el az ő pénzét". Ha globálisan nézzük a problémát - és elegendő intelligenciával rendelkezünk - beláthatjuk, hogy az abszolút vesztesek mi vagyunk!

Az ilyen csalók egyszerűen tönkre teszik a magyar turizmust. Miattuk bélyegzik meg az egész országot, és kerülik el jó messziről azt. És nem csak azokról van szó, akik átélték a kellemetlenségeket, hanem azokról is, akikkel ezek az emberek beszélnek, és elmondják nekik, hogy véletlenül se menjenek Magyarországra üdülni, mert ott csak rossz emlékeket szerezhetnek. Vagy ott vannak az országos botrányok. Azok nem állnak meg a határon, azokról egész Európa tudomást szerez órákon belül! És akkor ki az az elvetemült ember, aki ilyen helyre megy nyaralni? Maximum az, aki mazochista, vagy kóros pénzvesztési hajlammal él. Ilyenből pedig gondolom, nem sok van...

A bejegyzés trackback címe:

https://kegyetlenbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr2951232

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: manifest money 2018.07.26. 01:09:12

Szexshop látogatás - szexshop

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása