Elérkezett a várva-várt tavasz a kis hazánkba, s fővárosunkba. Azt hiszem, akkor jelent meg a színen, amikor a múlt hétvége előtt Tihanyba mentünk kirándulni. Nagyszerű idő volt már akkor, mindenki egy szál pulóverben szaladgált. És ami a legjobb, hogy azóta nem múlt el! Lassan két hete, hogy alig akadt egy-két felhő az égen.

Én személy szerint nagyon élvezem a jó időt, de csak akkor, amikor kint is lehetek a szabad levegőn. Amikor az iskolában kell ülni, akkor egyenesen utálom, hogy olyan jó kint az idő, és nekem a sötét épületben kell sínylődnöm. Ráadásul délután még ide-oda kell szaladgálnom, nincs egy szabad percem sem, hogy élvezzem a napsütést, a cirógató szellőt az arcomon, vagy a madarak trilláját. Amikor menni kell, akkor sajnos egyáltalán nincs időm ilyesmikkel foglalkozni.

Budapest népe szerintem egyenesen oda van a tavaszért. Az emberek lenge, nyárias öltözékben járnak, mosolyognak, vidáman cseverésznek egymással. Egyeseket már meg is kóstolt a nap - főleg a szabad ég alatt dolgozókat, vagy azokat, akik szabadságon vannak - ők enyhe barna színt viselnek a bőrükön. Az emberek nagy része azonban még halvány színű. Olyan érdekes, hogy míg ruháikból a nyár olvasható ki, addig a bőrük színéből egészen a tél szava szól.

Szerencsére eljött már a tavaszi szünet ideje, úgyhogy az óráim nagy részét a hőn szeretett tavaszi természetben tölthetem. A tél hidegsége, komorsága egészen el tudja fárasztani az embert - olyanok leszünk tőle, mint egy kimerült elem, amit fel kell tölteni. A tavasz pedig pontosan erre való: új energiát, jókedvet ad az embernek, megjutalmazza, amiért az át bírta vészelni az utálatos téli hónapokat.

Remélem, mások is jól kihasználják ezt a mostani jó időt, és rendesen feltöltik a szervezetüket az éltető erővel, amit a megújulás évszaka ad nekik. Azt mondják, néhol majd megnövekedhet a felhőzet és akár zivatarok is kialakulhatnak. Nos, én a villámlást, az égi háborút is szeretem, de azért a meleg, nyugodt idő mégiscsak nagyobb súlyt nyom a latban. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kegyetlenbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr261052774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása